< Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

אירוע // מפגש: להנדס את המוח: שימושים טכנולוגיים בהשראת מערכת העצבים (אורית שפי) (סדרת מדע חוצה גבולות) [ון ליר, מקוון] 16.2.22

Message URL: https://www.hum-il.com/message/2020100/

להנדס את המוח: שימושים טכנולוגיים בהשראת מערכת העצבים
מדע חוצה גבולות
מפגש שני
העונה החמישית של הסדרה ״מדברים על מדע במאה העשרים ואחת״
בעריכתו ובהנחייתו של פרופ’ אורן הרמן, אוניברסיטת בר-אילן; מכון ון ליר בירושלים
המוח האנושי הוא האיבר המורכב ביותר בטבע, חידה שרופאים, פסיכולוגים ונוירולוגים מנסים לפענח זה מאות שנים. האם דווקא ההנדסה תוכל לספק תשובות על טיבו של המוח? בשיחה עם פרופ’ אורית שפי, ראש מסלול ביו-הנדסה בפקולטה להנדסה וחברת המרכז לחקר המוח והמרכז לננוטכנולוגיה באוניברסיטת בר-אילן, נברר כיצד חציית הגבול בין ביולוגיה להנדסה ובחזרה יכולה לשמש השראה להבנת המוח, ואף לסייע בשיקום מערכת עצבים שנפגעה.

על הסדרה:

המטפורה של חציית גבול היא עשירה ומגוונת: אנו חוצים גבול כשאנחנו עוברים מארץ לארץ, אבל גם כשאנחנו מעיזים, או מגזימים, או קוראים תיגר על מוסכמה. כמו בחיים, גם במדע נחצים מעת לעת גבולות למיניהם – פיזיים, פילוסופיים, פסיכולוגיים, וגם נורמטיביים. חציית הגבול יכולה לערער אך גם לרגש ולהצית את הדמיון. דוגמאות מפורסמות הן חציית גבול השמיים של איקרוס ושל ממשיכיו חלוצי התעופה; סינתוז התרכובת האורגנית הראשונה; תורת האבולוציה, שריסקה את הגבול הקשיח בין האדם לטבע; גילוי הרדיואקטיביות והמכניקה הקוונטית, שחצו שתיהן את גבול החושים; השימוש בפצצת אטום; הטיסה לירח; והיום – פיתוח כלים לעריכה גנטית.
בעונה החמישית של הסדרה ״מדברים על מדע במאה העשרים ואחת״ נפגוש חוקרים וחוקרות ממגוון עולמות תוכן שעיסוקם המדעי חוצה גבולות בשלל מובנים. נשוחח עם איש מחשבים החוצה את מחסום הזמן על ידי שימוש בביג דאטה (נתוני עתֵק) לחיזוי תחלואה ומגפות, עם מהנדסת המפתחת ננו-שבבים לטיפול בבעיות במערכת העצבים המרכזית, עם סופר-פיזיקאי הנע בין עולמות הבדיון והאמת, עם חוקרת אינטרנט שבוחנת את ההשפעה של ריבונות דיגיטלית על גבולות לאומיים ועל מורשות לאומיות, ועם מדען שמגדל עוברים של יונקים מחוץ לרחם אימם.
הסדרה תינעל בהקרנה של הסרט Black Holes: The Edge of All we Know ובמפגש עם יוצרו. הסרט עוסק בניסיון הדרמטי של מדענים לחצות גבול בלתי עביר בהגדרתו: לראות במו עיניהם את מה שאינו ניתן לצפייה.
באמצעות מבט על חציית גבולות במדע, ננסה להבין טוב יותר את כוחם המשבש של המדע והטכנולוגיה, אך גם את ההבטחה הגדולה הטמונה בהם – הבטחה לשינוי המאפשר לנו, ולפעמים גם מחייב אותנו, להבין את עצמנו מחדש.
המפגשים יתקיימו ביום רביעי אחת לחודש, מינואר עד יוני 2022, בשעה 19:00

https://bit.ly/EngineeringTheBrain

* (ון ליר מדע21-05)

You will get reminders 10 ,5 ,2 days before the event
Event successfully added