ברוכים הבאים לניוזלטר של רשת מדעי הרוח והחברה
רשת מדעי הרוח והחברה מנגישה את הידע והכלים לקריירה האקדמית שלכם ומביאה לידיעתכם מידע חיוני לעיסוקכם האקדמי. אנו מפרסמים מידע על הקולות קוראים והאירועים החדשים, פרסומים אחרונים ומעדכנים על הזדמנויות עבודה בארץ ובעולם ועוד. אנו מזמינים אתכם לשתף את הקהילה בידע משלכם ולפרסם את פעילותכם האקדמית.
אפיונים חדשים
מנויים ומנויות, גולשים וגולשות, שלום רב,
ברצוננו להזכיר שרמה הינו אתר עצמאי שאינו נתמך על ידי אף גוף. דמי המנוי שלכם הם הבסיס הכלכלי לקיומה של הרשת, והם מאפשרים לנו להמשיך ולהקדיש את זמננו להמשך פיתוחה ולתחזוקה השוטפת שלה.
המידע באתר זמין וחופשי לכל. אולם שימושים מסוימים אפשריים רק לגולשים אשר משלמים דמי מנוי – בחירת העדפות, חיפושים מתקדמים ואפשרויות סינון הודעות ביומן הרשת. מנוי משלם גם זכאי להפצת הודעות דרך המערכת.
היום לפני... 22 בדצמבר 1808
ביצוע “קונצרט בטהובן” – אירוע בכורה לסימפוניה החמישית, לסימפוניה השישית, הקונצ’רטו הרביעי לפסנתר והפנטזיה הקורלית.
במשך 4 שעות ישב הקהל באולם הקפוא ב”תאטר אן דר וין” בחודש דצמבר הקר, ערב חג המולד, בוינה הכבושה על ידי נפוליאון, ההמומה והריקה, ללא עצי הסקה, והאזין לביצוע הבכורה של יצירות של בטהובן. בנסיבות הללו הצליח בטהובן לאסוף את הקהל הוינאי להופעה שהיתה מסע גיוס כספים שערך כדי שיוכל להמשיך ליצור באופן עצמאי ובלתי תלוי בגורם פוליטי או פיננסי. “גיוס המונים”, אם תרצו.
ההופעה היתה הפעם הראשונה שבה נחשף העולם לצלילי הסימפוניה החמישית – כיום אחת היצירות הבולטות ברפרטואר המוסיקלי של תרבות המערב שכל המוסיקה שנוצרה אחריה, כך אומרים, היא לא יותר מאשר “הערת שוליים” לבטהובן. היצירה היא שיר הלל לחירות האדם שהביאה המהפכה הצרפתית, אך גם האכזבה הגדולה שהנחיל נפוליאון – באותה וינה הכבושה.
בתמונה: ה”תאטר אן דר וין”, 1812